Hé daar Milky Way´tjes van me! Hoe is het jullie de afgelopen week vergaan? Zoals je je waarschijnlijk -en hopelijk- nog kunt herinneren, hebben we begin vorige week een afspraak gemaakt. Een week lang verboden we onszelf alle vormen van snoep en junkfood te verorberen- simpelweg omdat we er de laatste tijd een beetje té veel van hebben gehad. Nou heb ik mezelf dus behoorlijk verbaasd. Zelfs in het bijzijn van vrienden, familie en lekkere hapjes wist ik me in te houden en heb daarmee de challenge dan ook dubbel en dik behaald. Hoera! Volgende week wil ik echter een stapje verder gaan, en ik vraag jóu daarbij lekker met mij mee te doen.

Klaar voor een nieuwe uitdaging?

Is het jou de afgelopen week net zo makkelijk afgegaan als ik en ben je nu opzoek naar een nieuwe grote (kleine) uitdaging? Dan is dit waarschijnlijk wat voor jou. Of totaal niet, maar daar zul je snel genoeg achterkomen. Juist dáárom is het zo leuk deze challenge aan te gaan. Are you ready? Dit is wat ik -wat WIJ- gaan doen:

Aankomende week, dus van 14 tot en met 20 maart, zal ik ´clean´ gaan eten. Zonder uitzonderingen. Een week lijkt kort, maar het is de eerste keer dat ik een week lang bewust mijzelf streng aan een bepaald ´dieet´ zal gaan houden, en daarom wil ik het realistisch houden voor zowel jou als voor mezelf. Tevens zal ik de komende week veel met de camera opstap gaan zodat er weer een hoop clean vlogmateriaal voor jullie klaarligt. Yay!

Captura de pantalla 2016-03-07 a las 23.12.26

Wat is het doel?

Weer extra bezig zijn met verantwoorde keuzes, bewustwording van wát ik eet en waarom en vooral ondervinden hoe het is om volgens een bepaalde food-religie te leven. Ik doe het tevens omdat ik heel veel e-nummers en andere onnatuurlijke shizzle binnenkrijg. Ik eet over het algemeen ´gezond´, maar kook 9 van de 10 keer met poedertjes of zakjes die niét regelrecht uit de natuur komen (helaas, Maggie) en denk alleen al aan alle eiwitpoeders en eiwitrepen die ik tot me neem. Ik doe altijd zoetstof in mijn koffie en drink nog steeds veel te veel (light) frisdrank. Kortom: mijn lichaam schrééuwt om even ´normaal´ doen. Ik merk ook dat mijn huid enorm slecht is en vermoed dat dit mede komt door mijn voeding.

Uiteindelijk is natuurlijk mijn doel dat ik niet alleen komende week, maar de daaropvolgende weken bewustere keuzes maak. Één week streng vind ik zelf heel fijn als ´wake up call´!

Waarom geen vegan?

Veganistisch eten is iets waar zéker mijn interesse naar uit gaat, maar daar wil ik nu nog even mee wachten. Dit doe ik omdat ik met deze challenge vooral ´puurdere´ keuzes wil gaan maken, terwijl er in een veganistisch dieet nog heel veel dingen zijn die je gewoon ´mag´. Wist jij bijvoorbeeld dat Oreo´s ook vegan zijn? Een hele goede reden om voor mij zelf een #veganchallenge te beginnen, en die vegan challenge komt er zeker nog aan, maar eerst beginnen we met een week ´back to basic´. En ik hoop dat jij daar lekker in meegaat!

Captura de pantalla 2016-03-07 a las 23.00.03

Hoe kan ik meedoen?

Omdat onder het begrip ´clean eten´ nogal veel verschillende definities vallen, zal ik donderdag aanstaande in een artikel uitleggen wat ik versta onder clean eten en waar ik me de komende week aan zal houden. Al mijn posts zal ik de desbetreffende week taggen met #cleanmetlau- en ik zou het héél tof vinden als jij jouw ervaringen ook met mij deelt door de hashtag te gebruiken. Ik zal heel de week actief reageren op de hashtag. Gezellig!

Kortom: donderdag a.s. komt er nog een artikel online over wáár ik me precies de komende week aan zal gaan houden en welke richtlijnen ik zal volgen, zaterdag plaats ik een boodschappenlijstje waaruit je inspiratie uit op kunt doen. Zo kunnen we voorbereid en excited aan de slag!

Ga je de uitdaging met me aan?

Liefs,

Lau

Laura

Written by 

Op mijn blog wil ik je laten zien hoe mooi het leven eigenlijk wel niet is, hoe je het beste uit jezelf kunt halen en je vooral je stimuleren je dromen te durven volgen. Life is good!

    Find more about me on:
  • facebook
  • linkedin
  • youtube