Uit mijn Instagram berichten blijkt dat jullie meer interesse hebben in mijn poes dan in mij. Dat klinkt niet alleen fout maar ook een tikkeltje lullig, al ik geef je geen ongelijk. Wie smelt er nou niet weg bij het zien van zo een aanhankelijk pluizenbolletje? Jullie waren benieuwd hoe een dag in Lynna’s leven eruitziet, dus bij deze ga ik iets doen wat nog maar eens dubbel en dik bewijst dat ik een extreem stoffig kattenvrouwtje aan het worden ben: een CAT DIARY schrijven. Of althans, ik laat Lynna zelf aan het woord. Laten we maar snel beginnen, voor ik hier spijt van krijg en me realiseer dat duizenden mensen dit ook daadwerkelijk lezen:

08:30

Hoor ik wat? Of toch niet?

JA! SÍ, JA, SÍ!

De deur rommelt. Ik weet al dat mama als eerst de deur uit komt geschoven, want papa is net een 20-jarige sleepy huiskat. Mama ziet er altijd grappig uit als ze net uit bed komt, maar dat is niet erg, we lijken zelfs een beetje op elkaar met al die piekerige haren die rechtovereind staan. Ik zeg mama goedemorgen door op haar af te lopen en op mijn best een miauw eruit te persen. Het geluidje dat eruit komt is helaas teleurstellend (schorre stembanden, je weet wel). Uit ervaring weet ik dat de kans bestaat dat ze me plat begint te knuffelen en dan moet ik me wéér helemaal schoonlikken. Ik houd dus een gepaste afstand tussen ons, want dat vandaag gaat mooi niet gebeuren. Gedver, gekke mensen!

09:00

Als mama er al iets minder pluizig uitziet (de regel hoe pluiziger, hoe schattiger snapt ze duidelijk niet) weet ik dat het zover is. Tuna time! Ik weet al goed mijn eetbak te vinden, maar mama weet dat ik het liever uit de hand heb. Dit deed mama op het begin om mijn vertrouwen te winnen, want ik vond het heel spannend om dichterbij te komen na zo een lange tijd alleen op straat. Nu hoeft mama niet eens meer dichterbij te komen, ik kom elke ochtend direct springend op haar af als ik de sappige tonijn ruik. Hmmmmm. Stukje voor stukje smul ik een half bakje op en trekt mama vieze koppen. Mama zegt dat ze geen tonijn wilt eten omdat ze vegetariër is. Ik bijt een paar keer in haar vinger om haar te laten zien dat er echt niets ergs gebeurt als je vlees eet, maar nu kijkt ze boos in plaats van vies. Zucht, humans.

09:30

LYNNAAA!

Papa is uit bed gekomen, dat weet ik omdat ik altijd een beetje schrik als papa mijn naam roept. Je weet wel, mama zegt het heel zachtjes en hoog, maar papa lijkt net een boze brombeer als hij me roept. Hij weet me altijd precies te pakken wanneer ik met zijn schoenveters aan het spelen ben (damn it, ik trap er telkens weer in!) maar eenmaal op schouder in de lucht vind ik het wel oké. Stiekem knor ik dan een beetje, luid genoeg om het te voelen, zacht genoeg om het niet te horen.

10:00 – 11:00

Spring. Ren. Boem. Spring. Bijt. Rol. Spring. Ren. Val. Au!

Je zou flink onderschatten hoe zwaar het is om een kitten te zijn. Misschien komt het wel omdat mijn mama van rennen houdt, want ik ben niet te stoppen. Vaak moet ik even een slokje water nemen tussen de speelbeurten door en hangt mijn tong op mijn borst, maar dat houdt me niet tegen. Ik kan de wereld aan! Wat ik alleen niet snap is dat mama me met sommige speeltjes wél laat spelen en met andere niet! Belachelijk. Zo mag ik niet spelen met iets wat mama Levis noemt (terwijl dit juist zo een lekker bijtstofje is) en dat wat mama aan haar voeten draagt laat ze me al helemaal niet als speeltje gebruiken. Lullig hoor, ze heeft er zelfs twee van elk.

12:00

Tijd om mama van haar werk te houden. Overal dichtbij mama is de perfecte plek voor een dutje, maar hoe meer ik in de weg zit, hoe beter. Ik lig het liefst in haar nek of op haar buik, maar soms loop ik expres even over het toetsenbord om haar eraan te herinneren dat ik gekieteld wil worden. Hallo, ik ben een poes, geen hond. Ik geef hier de bevelen!

13:00

Spring. Duikel. Koprol.

14:00

Mama maakt een tosti! Oh wat vind ik dat verrrrrrrukelijk ruiken! Ik ren direct op haar af, maar mama snapt het niet. Ze snapt gewoon niet dat ik een hapje wil nemen. Denkt ze dat ik een grapje maak ofzo? Elke keer dat ik mijn neus in de tosti drukt, tilt ze me op en zet ze me aan de andere kant. Stom! Stom, stom en nog eens stom. Als straf blijf ik niet bij mama zitten en verstop ik me onder tafel. Dat zal haar leren.

16:00

Burpee. Struikel. Hap. Spring. Bijt. Hijg.

17:00

Mama is ook een beetje moe (en ze speelt niet eens, ik hoop dat ik nooit een mens word) dus gaat op de bank liggen. Het perfecte moment om me in haar te nestelen en een dutje te doen. Af en toe word ik een beetje wakker en miauw ik (oké oké, een miauw is het nog niet te noemen) totdat ze me weer kietelt. Wat hebben we het toch gezellig!

20:00

Papa komt thuis. Omdat papa me niet kan weerstaan tilt hij me direct op zodra ik in zijn veters aan het bijten ben. Zucht, ik had het kunnen zien aankomen. Er zit niets anders op dan eraan toe te geven. Hij knuffelt me plat terwijl ik probeer weg te komen, maar zodra hij op de bank ploft kom ik gezellig op hem liggen, want onthoud: cats make the rules.

20:00-23:00

We liggen met zijn drieën op de bank en dat is meeega gezellig. Soms doe ik alsof mama en papa een parcours zijn en spring ik heen en weer, van de tenen naar de schouders, van de armen naar de nek. Af en toe bijt ik per ongeluk in mama haar teen denkend dat het een speeltje is, dat weet ik omdat mama dan heel hard AU!” roept. Ik ben pas écht tevreden als mama met haar hoofd bij papa op schoot komt liggen. Dan nestel ik me op papa’s schoot tegen mama’s hoofd aan en lijkt het net alsof ik weer in mijn nestje met mijn broertjes en zusjes ben. Bovendien vinden ze me dan extra schattig en onschuldig. Humans zijn zo makkelijk te foppen!

01:00

Mijn welgemeende excuses human, maar wat er vanaf dit uur gebeurt vertel ik niet. Stel je voor dat mama en papa erachter zouden komen wat ik ’s nachts uitspook! Dan zouden ze geheid mijn geheime nachtexpedities stopzetten. Dat mag niet gebeuren.

Miauw,

Lynna