Weet je nog? Vorig jaar maart verkende ik de city that never sleeps met bloggercollega Lienke, te voet en met beperkt budget.

Na ons 3-daagse verblijf deelde ik een gratis New York City Guide met jullie, waarin ik jullie alle leuke en hippe plekjes die we ontdekt hadden met jullie deelden.

De hipste eettentjes van New York City

Hoewel dit een reisje was om nooit te vergeten, kreeg ik vorige week de kans om New York op een hele andere manier te ontdekken:

Samen met Maybelline gingen we overal in Uber taxi naartoe (wat er dus voor zorgde dat de afstand niet uitmaakte), bezochten we de hipste (en soms ook duurste) tentjes en kreeg ik de echte fashionside van New York City te zijn. Geweldig!

In het artikel van vandaag deel ik je de plekjes waar je alle glamour vindt, omringd wordt door modellen en je direct een ´American dream´ gevoel geven.


Vegan sweet potato gnocchi

Parmesan-truffel fries

Catch

We beginnen direct bij een van de meest fancy restaurantjes die ik bezocht heb tijdens mijn verblijf in New York. Catch staat er om bekend dat het op maandag altijd druk is en er altijd feest is. Hoe kan het ook anders, in the city that never sleeps.

Voor elke seafood of sushi lover is dit een echte droom, al kun je hier ook terecht voor andere heerlijke (vegan) hapjes. Zo bestelde ik vegan gnocchi van zoete aardappel met parmasen-truffel fries. Ik heb nog nooit zulke lekkere pasta gegeten, laat staan vegan. Wees wel gewaarschuwd: de prijzen zijn nogal hoog. Maar wat wil je, voor zo een hippe hotspot?

Adres: 21 9th Ave, New York, NY 10014, EE. UU.
Openingstijden: 17:30–0:30
Reserveringen:opentable.com

Kale and Apple salad, with apple cider vinaigrette, candied pecans and shaved goat cheese

Pressed Swaharma chicken with blistered tomatoes, kale, black lentils, apricot glaze

Beauty & Essex

Dit restaurant heeft me zo verrast! Vanaf de buitenkant lijkt het een doodnormaal tweedehands winkeltje met gitaren, kettingen en nog meer poespas. Tot je de eerste deur binnengaat en een enorm hip hol aantreft. Wauw! Met meerdere etages vol luxe en hippe mensen behoort Beauty & Essex absoluut tot dit lijstje.
Tip: de kale salade en Swaharma chicken zijn echt een dikke aanrader.
Adres: 146 Essex St, New York, NY 10002, EE. UU.
Openingstijden: 17:00–24:00 
Reserveringen: opentable.com
Shelter vanaf de buitenkant

Shelter´s pizza

Pizza & Egg

Shelter

Zin in iets minder glamour maar alsnog opzoek naar een hip tentje? Dan is Shelter iets voor jou! Shelter is een hipsterachtig Argentine/Italian Rustic Pizza and Empanada Bar in Brooklyn, waar je gerust heen kan op sneakers en in je meest comfortabele trui.
Zelf heb ik hier de vis van de dag gegeten en dat was een enorme aanrader. Een goed, groot stuk Zalm uit de oven. Heerlijk! Een nadeel is dat het hier wel fris is in de winter doordat het met recht een oude shelter, oftewel; schuur is. Neem die trui voor de zekerheid dus maar mee!
Adres: 80 N 7th St, Brooklyn, NY 11249, EE. UU.
Openingstijden: 17:00–24:00
Reserveringen:opentable.com
Golden Opulence Sunday

Serendipity 3

Opzoek naar het perfecte Instagram-proof plekje? Dan zit je hier goed. Deze lunchroom is waarschijnlijk de meest schattige lunchroom die ik ooit gezien heb. Alsof je je in Charlie and the Chocolate Factory waagt, zo schattig. Overal lichtjes, prulletjes en hebbe-dingetjes. Nog een voordeel: de porties zijn enorm. Hier ga je niet met honger naar buiten! Zelf bestelde ik de Chicken Julia salad met extra avocado. Heerlijk!
Fun fact: Als je 48 uur van te voren besteld, kun je hier een enige echte Golden Opulence Sunday eten. Kost je wel even 1,000 dollar, maar dan kun je wél zeggen dat je de duurste Sunday op aarde hebt gegeten. Bevestigd bij Guinness World Records. Hoe tof.
Adres: 225 E 60th St, New York, NY 10022, EE. UU.
Openingstijden: 11:30–24:00

NOMO Kitchen

Alleen al de ingang is alsof je je in de Efteling verkeerd. Wéér zo een magisch plekje! NOMO Kitchen bevindt zich in het hotel NoMo SoHo en staat bekend om zijn heerlijke brunchkaart. Ook dit restaurant heeft weer genoeg Instagram-proof plekjes en 9 van de 10 keer staat er live een DJ voor je te draaien. Perfect sfeer, perfect eten.
Adres: 9 Crosby St, New York, NY 10013, EE. UU.
Reserveringen:opentable.com
Dit waren mijn favoriete hippe tentjes tijdens mijn verblijf in New York City. Ben jij wel eens bij één van de bovenstaande tentjes geweest? Ken je zelf nog leuke hotspots in NYC?
Liefs,
Lau