Wat is het leven toch eigenlijk gek, niet? Het zit vol met kleine ´toevalligheden´ en ´Wat nou als´jes. Ik ben helemaal geen zweverig-type, in tegendeel, om mij heen wordt vaak gezegd dat ik zo ´nuchter´ ben. Iets wat ik zelf niet altijd even positief beschouw. Tot ik Antonio leerde kennen. Ik geloof er sindsdien in dat er toch zoiets bestaat als a destiny. Jij?

Pechvogel!

Af en toe lijkt alles tegen te zitten, ieder mens zal zich af en toe zo voelen. Soms gaan er jaren voorbij dat alles vlekkeloos verloopt, en voor je het weet trap je in de stront, glijd je uit over een haarelastiekje, krijgt je auto een botsing en laat je baas met een lach even weten dat hij ´het contract niet gaat verlengen.´ Ik had een tijdje terug zo een periode, weet je nog? Destijds oprecht denkend dat er nooit meer een eind zou komen aan de pech, zit ik hier toch mooi weer met een marathon achter de rug en een scriptie in de pocket, bij mijn Spanjaard in Spanje. Alle pech ervaringen? Die hebben mij enorm veel geleerd. Als alles nou altijd mee zat in het leven, zouden de mooie momenten dan nog steeds zo mooi voelen? Tuurlijk niet!

The cause & effect matrix

Van mijn vorige relatie tot de verkeerde keuzes op de werkvloer: het heeft mij gemaakt tot wie ik vandaag de dag ben. Ik durf te wedden dat ik zonder alles wat ik heb meegemaakt in mijn jonge 21-jarige leventje tot nu toe, niet de keuzes had durven maken die ik vandaag de dag neem.

Had ik Antonio niet in het voorjaar van 2015 op een Frozen Yoghurt date gevraagd (iets wat ik tot op dat moment dus echt nog nooit had gedaan óf gedurft), dan zat ik hier nu niet met mijn bibs in Spanje. Had ik in 2012 nooit besloten mijn hardlopen schoenen aan te trekken, dan was er waarschijnlijk nooit een blog geweest. Had in 2011 het meisje dat ik sprak op de opendag van International Business and Languages, en mijn vader en mij zo enorm enthousiast maakte, mij die dag niet gesproken, dan had ik wellicht nooit voor die opleiding gekozen. Evenmin had ik dan naar Spanje op uitwisseling gegaan. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar hey, leuk verhaal Lau, zal je denken. Maar wat is je punt?

Na regen komt zonneschijn

Na regen komt zonneschijn. Het klinkt cliché, maar met dit artikel hoop ik je te laten inzien dat het allemaal goed komt. Mocht je door zo´n periode gaan waarin alles tegen lijkt te zitten en je ´vast´ lijkt te zitten; don´t worry. It´s part of the game! Alles wat je nu mee maakt is deel van de toekomst. Wellicht lijkt er nu niets speciaals te gebeuren, maar sta je op het punt (onbewust) een keuze te maken die je leven voorgoed zal veranderen. Later kijk je terug op deze periode met een lach. Of het heeft je iets heel goeds gebracht, of je hebt er enorm van geleerd.

It´s all part of the plan.

Liefs,

Lau