Afgelopen zondag was een speciale dag voor meneer Spanjaard, een dag die niet ongemerkt voorbij mocht gaan (vond zijn eigenwijze vriendin, althans). Zondag 12 maart is Antonio 26 jaar geworden en omdat meneer nogal klaagt over deze leeftijd (´Ik ga al richting de 30!)´ wilde ik er júist een feestje van maken. Een jaar ouder is namelijk absoluut geen reden om te klagen! Right? Uit geheime bronnen (lees: Lienke) had ik vernomen dat Manzo Suites in Zaandam een geweldige plek is, dus ik begon op onderzoek uit te gaan. Binnen nog geen uur had ik een kamer gereserveerd én een tafeltje bij restaurant Wonders, vlak om de hoek (daar had ik dan weer van gehoord dankzij Charlie, die haar eigen gerechtjes op de kaart heeft staan). Zo veranderde een idee al snel in ook daadwerkelijk een plan en voor ik het wist was het zover: klaar om meneer Spanjaard eens goed te verrassen!

Het leuke van dit alles is, dat ik meneer van te voren nog niets verteld had. Het was dus één grote verrassing! Omdat ik weet dat Antonio gek op winkelen is (hij is nog erger dan ik) gingen we al rond zo´n uur of 3 richting Zaandam om wat winkels mee te pikken. Iets wat hij al een top verjaardagsbesteding vond, bleek. Hihi, hij moest eens weten!

Na de nodige winkels in en uit te zijn gegaan was het zover: tijd voor de verrassing! Antonio had al min of meer het idee dat we naar een hotel zouden gaan omdat ik een koffertje meehad met de nodige spullen, maar hey, een hotel hoeft nog niet zo speciaal te zijn. Toen ik zei dat we bij Manzo Suites naar binnen zouden gaan ging er nog steeds geen belletje rinkelen. Vanaf de buitenkant ziet het er, toegegeven, ook hartstikke gewoon uit.

Bij binnenkomst moesten we direct de trap omhoog om bij de receptie te komen. Nog steeds had hij geen idee. Hihi!

Tot hij de deur van onze kamer opende…

WAUW.

Zelfs mijn mond viel een beetje open toen ik zag hoe prachtig en ruim de kamer van binnen was. Op de foto komt de kamer niet tot zijn recht. Het eerste wat je ziet is het bad, waarnaast twee badjassen en badslippers je op zitten te wachten.

Daarna valt al snel het oog op de prachtige douche: een douche waar je serieus met minimaal 10 mensen in kan (ok, dat is misschien een beetje gek), met een enorme stort douchekop en glazen wanden.

Zelfs de wasbak is een kunstwerkje op zich. Het duurde dan ook even voordat ik uit had gevogeld hoe de kraan openging. Lol.

Antonio was diep onder de indruk van de kamer en kon maar niet stoppen met zeggen hoe gaaf dit wel niet was. Zo lief! We besloten na een uurtje richting het restaurant te vertrekken, om 19:00 precies hebben we namelijk een reservering bij Wonder´s.

Als voorafje namen we beiden Carpaccio (Antonio´s nieuwste verslaving, mijn verslaving of all times).

Antonio besluit als hoofdgerecht voor de burger met frietjes te gaan (hele slimme keus) en ik denk het slim aan te pakken door voor de kipsalade te gaan. ´Zo past er vast wel een toetje bij´. Foutgedacht. Ik weet niet wát er allemaal in die salade zat, maar ik kon geen pap meer zeggen na afloop. Antonio ook niet. Misschien lag het aan de twee grote hompen brood die ik erbij op at, of toch de frietjes van Antonio die het een beetje teveel voor me maakte? ;-). Anyway, het was heerlijk!

Eenmaal terug bij het hotel besluiten we direct het bad vol te laten lopen en een fles rosé te bestellen. Terwijl ik aan het bestellen was (Roomservice is echt het beste idee ever) bedacht ik me dat het ook wel zo slim was een cheese cake te bestellen voor later op de avond. Weer zo een goed idee.

Binnen 15 minuten stond er een vriendelijke jongen voor de deur met een fles rosé en, jawel, mijn cheesecakeje. Mijn geluk kon niet op.

Antonio kwam met het geweldige idee al het lekkers alvast op de rand van het bad te zetten. Weer zo een briljant plan.

Meneer heeft de smaak te pakken.

Als je denkt dat het over was met de pret, dan heb je het goed is. ´S ochtends om 10:00 stond er nog een retevers ontbijtje voor ons klaar. Wat een luxe! De avond van tevoren konden we doorgeven wat voor drankje we bij het ontbijt wilde, de rest was een verrassing. En hoe.

Ieder kregen we een dienblad vol lekkers. Een omelet, kaas, ham, kipfilet, een capuchino, jus d´orange, 2 mini croissants en 3 mini broodjes. Allemaal zó vers!

Wat een intens fijn begin van de dag.

Ook Antonio zijn geluk kon niet op. Wat zaten we vol na afloop!

Na ons hotelavontuur doken we nog even het centrum van Zaandam in en reden we vervolgens terug naar Purmerend. Wat een geslaagde verjaardag.

´Mijn beste verjaardag tot nu toe!´, aldus Antonio.

Ja, mocht je nog opzoek zijn naar een romantisch plekje met je lover, dan kan ik je de Manzo Suites Loft (kamer nummer 3) zeker aanraden.

Liefs,

Lau