De afgelopen week is omgevlogen en dat geeft me stiekem best een beetje buikpijn. Waarom? Nou, omdat dit de laatste week in mijn eigen kikkerlandje was. Vannacht vertrek ik naar Spanje, maar daar lees je morgenochtend meer over. De afgelopen week was tevens een geweldige maar emotionele week met o.a. nieuwjaarborrels, afscheidsdiner’s en veel liefde van vrienden en familie. Ook was het de week waarin ik aan mijn Personal Body Plan avontuur begon. Lees je mee?

Maandag

Maandag
Maandag, de dag waar ik al zolang naartoe leefde. Klinkt gek, maar ik was gewoon enorm benieuwd naar wat het Personal Body Plan mij precies zou bieden. Ik kon overigens niet wachten om weer een beetje back on track te raken en weer gezonder te eten. Motivatie op z’n best! Volgens het PBP plan was het die dag een actieve rustdag, en dus ging ik voor een run. Dat was maar goed ook, want ik was inmiddels al een paar dagen niet geweest. Back on track, I told you! Ik zal trouwens elke maand een update geven m.b.t. het Personal Body Plan, voor de geinteresseerden.

Omdat ik mijzelf beloofd had dit keer me écht aan mijn mealplan te houden, hoorde daar ook een heuse mealprep bij. Ik at dan ook braaf die avond mijn zilvervliesrijst met kip en groenten, voordat ik vertrok naar de nieuwjaarsborrel van Femmefab. Eenmaal daar aangekomen koos ik voor spa rood in plaats van wijn en zei ik nee tegen de heerlijke krabburgers die voorbij kwamen. Ik was best trots op mezelf. Overigens heb ik die avond wel enorm gelachen, zo zie je dat er niet altijd alcohol voor nodig is om fun te hebben (al geef ik daar wel de voorkeur aan, ha ha).

Dinsdag

Dinsdag
Ook op dinsdag werd ik, ondanks mijn wekker die om 07:00 ging, wakker met een lading aan motivatie. Omdat ik op zo’n moment zo enthousiast raak, moest ik mijn energie ergens kwijt. Die lading aan energie los ik altijd door te bloggen, zodoende resulteerde dat dan ook in een heerlijke fitspiration blogpost.

Na een heerlijk ontbijtje trok ik braaf naar de sportschool voor de eerste PBP krachttraining. Viel dat nog even tegen! De oefeningen waren totaal anders dan ik gewend was en ik vond het dan ook best een beetje spannend mezelf tussen alle krachtpatsers te vertonen met nieuwe oefeningen. Eenmaal in het krachthonk zelf ging het gelukkig super goed en was het niet meer zo eng. Oefening baart kunst!

Na de één uur lange workout racete ik naar huis om snel te douchen en mij om te kleden. Een proteïne shake later zat ik in de bus naar de Bagels & Beans Ferdinand Bolstraat, waar ik had afgesproken met wat vriendinnen van school. Twee van deze meiden waren zojuist teruggekomen van hun uitwisseling in Schotland en Australia, waarvan ik er één ben wezen opzoeken een paar maanden terug. Het was zó enorm leuk om ze weer te zien! Qua bagel ging ik voor een gezonde optie, eentje die paste in mijn plan: een oathie bagel met omelet. Yum!

Woensdag

Woensdag
Woensdag: a.k.a. rendag. Ik ging voor een 7 kilometer run, maar deze ging totaal niet lekker. Die nacht ervoor had ik slecht geslapen en dat merk ik altijd meteen terug in het sporten. Gelukkig zat het er weer op.

Ik keek heel de middag al uit naar die avond, de avond waar ik met wat vrienden (een groep bestaande uit ook voornamelijk guys die al sinds mijn 12e beste vriendjes zijn, zó leuk) heerlijk uiteten zou gaan. We hadden -toepasselijk- van te voren al voor tapas gekozen en hebben heel de avond lekker gekletst en genoten. Een avond om niet te vergeten!

Donderdag

Donderdag
Nu ik weer op het eten let ben ik ook weer gemotiveerder om nieuwe dingen te proberen: ik ontbeet dit keer met Griekse yoghurt, superfoods, kaki fruit en een grapefruit. Zo lekker!

Nog met spierpijn in de benen van die dinsdag trok ik naar de sportschool. Omdat er geen auto thuis stond moest ik fietsen, maar zodra ik de deur uitging kreeg ik een enorme plensbui inclusief windhozen over me heen. BALEN! Geirriteerd fietste ik toch maar door, ik kwam dan ook als een verzopen muisje in de sportschool aan. Verrassend genoeg bleek de training erg goed te gaan en verliet ik de sportschool met een voldaan gevoel. Dat voldane gevoel was trouwens meteen verdwenen toen ik op de terugweg niet alleen windstoten en regen over me heen kreeg, maar ook nog eens wind tegen had. Are. you. kidding.

‘S avonds smeekte ik Jenny om haar Quinoa ovenschotel recept. Het bleek super makkelijk te bereiden te zijn en was ook nog eens heel lekker! Het receptje komt binnenkort op haar website.

vrijdag
Vrijdag2

Vrijdag
Vrijdag plaatste ik een artikel over onzekerheid, en nog belangrijker, hoe je dat zo veel mogelijk kunt verminderen. Ik heb zo nu en dan het zelfvertrouwen op een nogal laag pitje staan en zo zijn er nog talloze meiden die elke dag weer te kopen hebben met een laag-zelfbeeld. Dat is zó niet nodig! Hier lees je mijn tips, die o.a. ook aan mezelf gericht zijn.

Die middag deed ik niet veel anders dan stressen en koffers inpakken, weliswaar in mijn nieuwe trainingspak. Het trainingspak is een preview van de Body & Fit kledinglijn die er binnenkort aan zit te komen. Ik kan je alvast verklappen dat de stof heel fijn zit en de pakken méér dan comfortabel aanvoelen. Deze gaat mee naar Spanje. Koffers inpakken, dat was nog een probleem puntje trouwens. Ik kan gewoon simpelweg niet kiezen. Kan ik niet gewoon heel mijn kamer meenemen?

‘S avonds bestond het avondmaal uit twee volkorenwraps met Quest bar als toetje. Die volkorenwraps waren zó lekker! Zoals je waarschijnlijk al hebt gemerkt heb ik een nieuwe verslaving erbij, een verslaving genaamd ‘Cottage cheese’ of te wel ‘Hüttenkäse’. Smeer een heel bakje uit over twee wraps, voeg zout en peper toe, wat ijsbergsla: voilá. Genieten maar!

Zaterdag

Zaterdag
Onder het genot van koffie, havermout en een agenda vol to-do lists begon ik de zaterdag zoals ik hem altijd wel zou willen beginnen. De havermout vormde een goede basis voor mijn derde krachttraining die week, die trouwens niet geheel soepel verliep. Ik was moe en had het zwaar. Misschien de Spaanse stress?

‘S avonds was het tijd om lekker verwend te worden. Samen met mijn moeder, vader en zusje gingen we wokken in Purmerend. De wok van Purmerend vind ik persoonlijk altijd een heerlijk restaurant, genoeg keus en echt goed eten. Die dag had ik express al rekening gehouden met wat ik binnenkreeg, waardoor alles precies in mijn voedingsschema paste. Inclusief ijsje! Ik nam vooraf heerlijke Caeser salad, zoete maïs salade, zeewier salade en carpaccio. Als ‘hoofdgerecht’ ging ik voor versgebakken sliptong met knoflook (iets waar ik de volgende dag spijt van kreeg, ik heb heel de dag van iedereen moeten aanhoren dat ik zo stonk) en kon ik mijn favoriete dessert natuurlijk niet overslaan: pistache ijs met extra veel slagroom.

Rond 22:00 vertrok ik richting Amsterdam om wat te drinken met een vriend, bij Fier. Deze hotspot is zowel voor de lunch, avondeten als een borrel zo’n leuke en hippe tent! Ik heb hier nog een blogpost voor in de planning, so stay tuned. Na afloop belandden we voor de televisie met een enorme hoeveelheid aan afleveringen van the Mentalist. Ik ben zo iemand die gerust heel de nacht series kan blijven kijken. Oeps!

Zondag

Zondag
Om 11:00 ging de wekker. Die nacht was het nogal laat geworden (zie: 03:30 uur) en dat voelde ik ook. Gelukkig was de zondag volgens Personal Body Plan mijn passieve rustdag. In andere woorden: echte rust. Om 12:30 begon ik langzaam maar zeker wakker te worden en besloot ik met mijn ouders mee te gaan naar de 9 straatjes van Amsterdam. Blijft zo’n leuke buurt! Na wat kleine shopping-sessies gingen we nog even langs oma, om gedag te zeggen. Wat zal ik haar missen!

Bij thuiskomst die middag was er nog veel te doen en werkte ik weer aan de check-list van de reis naar Spanje. Na het eten kwamen mijn oom en tante, inclusief altijd drukke nichtje en neefje, even langs op de koffie. Zij waren dan officieel de laatste uit het rijtje die gedag kwamen zeggen.

Ik ben heel benieuwd wat mij komende week te wachten staat.

Wat heb je allemaal gedaan de afgelopen week? Heb je de Egmond halve marathon gelopen?
Volg Runninglau ook via Twitter, BloglovinTumblrInstagram en Facebook of schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief!

Liefs,

Lau