Na een maand vol stress, reisjes en griepjes was mijn motivatie ver te zoeken. Toen ik de Spaanse kroketjes en broodjes jamón dagelijks verkoos boven een bordje vol groenten ging de knop om: ik moest weer op het gezonde pad zien te komen. Want laten we wel wezen: Gezond eten is makkelijker gezegd dan gedaan. Soms heb je gewoon even een goede schop onder je kont nodig!

Vandaag geef ik je de schop onder je kont waar je naar opzoek bent. Dezelfde schop die ik mezelf na het lezen van de marathonrevolutie vorige maand heb gegeven. Ondanks het feit dat je zelf namelijk waarschijnlijk al bewust bent van onderstaande informatie, helpt het om het soms van een ander te horen ;-).

5 redenen waarom je vanaf NU weer gezond(er) moet gaan eten:

  1. Ongezond voedsel is veel lekkerder wanneer je gezond eet

Zoals ik al zei verkoos ik vorige maand elke dag een zacht, wit baguette met olijfolie en Spaanse ham en kaas boven mijn havermoutje. Ik raakte er zo gewend aan dat ik er niet eens meer bij stil stond of van genoot. Ik at het om het eten, lekker makkelijk. Toen ik echter gisteren na 2 weken lang elke dag havermout en/of muesli als ontbijt voor het eerst weer mijn tanden zette in een broodje jamón na een zware training, voelde het als een ware traktatie. God-de-lijk. Je waardeert je favoriete cheats veel meer als je ze niet meer elke dag eet!

  1. Je ontdekt nieuwe gerechten

Je hebt de volgende zin vast weleens gehoord of gezien: Een gevarieerd dieet is een gezond dieet. En zo is dat maar net! Door bewuster met je voeding om te gaan kies je al snel voor nieuwe gerechtjes en ingrediënten. Zo probeerde ik vorige week voor het eerst deze simpele maar heerlijke ravioli.

  1. Je vóelt je al direct slanker en gezonder

Mocht je heel ongezond hebben gegeten de afgelopen tijd, dan zal je ook daadwerkelijk snel resultaat zien wanneer je ineens heel gezond gaat eten. Maar ook de kleine veranderingen doen wonderen! Ik weet niet hoe het met jou zit, maar na een dag volledig gezond eten voel ik me energiek, gezond én slanker. Zelfs al is dat grotendeels mentaal, heeft het wel een enorm positieve invloed op je uitstraling. En dan heb ik het nog niet eens over het opgeblazen gevoel dat 9 van de 10 keer meteen verdwijnt!

  1. Je raakt gemotiveerd om te sporten

Je kan of wilt door blessure of gebrek aan motivatie niet sporten en gooit direct het roet in het eten. Letterlijk. Klinkt bekend? Gelukkig werkt het andersom ook zo! Hoe gezonder je eet, hoe gemotiveerder je bent om een rondje te gaan hardlopen of half uurtje aan yoga te doen. Gaat het al een tijdje niet lekker met hardlopen of fitness? Begin eens bij het begin: een goed dieet is het halve werk.

  1. Je bent een stuk beter te verdragen ;-)

Last but not least heeft gezonde voeding een geweldige werking op je humeur. Laten we welwezen: op het moment dat je die reep Tony Chocolonely – na een al niet zo gezonde dag – in één keer je keel in propt voel je je op het moment zelf misschien fijn, maar vlak daarna wordt dat gevoel ingeruild voor een misselijk, opgeblazen en dik gevoel. Na een gezonde dag zit je lekkerder in je vel, voel je je slanker en zelfverzekerder.

Weet jij nog een goede reden om VANDAAG nog te beginnen met gezond eten?

Liefs,

Lau