Als je net als mij leeft volgens het motto ‘Hoe meer, hoe beter’ dan zul je het met me eens zijn dat producten met relatief gezien weinig calorieën en veel volume een must zijn. Sinds ik met mijn Personal Body Plan begonnen ben vind ik het fijn om te tracken wat ik eet zodat ik op gewicht blijft. Nou verandert mijn kcal-doel met de tijd (zo was een jaar terug nog mijn doel om aan te komen, terwijl ik nu moeite doe om op gewicht te blijven!) maar één ding staat vast: ik eet het liefst zoveel mogelijk voor zo weinig calorieën. Nu ik tegenwoordig rond de 1900 calorieën zit (wat voor sommigen weer heel veel is!) vind ik het knap lastig de dag door te komen zonder ver over mijn doel te zitten. Je moet je voorstellen dat ik in mijn aankomperiode dagen had van bijna 3000 calorieën. Is dat even een verschil! Maar goed, met de volgende low-kcal producten kom ik tegenwoordig ook prima de dag door zonder de extra kilo’s, zonder de extra track. Zit jij in je cut-periode of vetverbrandingsfase? Dan zijn de volgende producten misschien ook wel iets voor jou!

flav

1. ‘Smart flavour’ drops

Ik draag braaf een flesje van dit fijne spul standaard in mijn tas mee. De flavour drops zijn bedoeld om te mengen met water of yoghurt en geeft nét even die extra zoete twist die je nodig hebt. Ik ben gek op limonade (maar minder gek op de suikers erin) en daarom bieden deze ‘Smart drops’ met 0 kcal de perfecte uitkomst. Hier te koop.

IMG_0632

2. ‘Opkikker’ van Maggie

16:30. De klokt tikt langzaam door terwijl de trek al flink toe begint te slaan. Het vooruitzicht dat ik nog een uur moet wachten tot mijn avondmaaltijd maakt me vrijwel direct depressief. Ik moet iets hartigs! Daar heb ik nu de oplossing voor. Een paar maanden terug kwam mijn moeder (die eeuwig op dieet is) aanzetten met ‘Opkikkers’. Een soort cup-a-soup idee, maar dan met zo’n 8 tot 15 kcal per zakje. I-de-aal! Stilt de (lekkere) trek en geeft me altijd weer net even dat zetje dat ik nodig heb om nog een uurtje te werken. Te koop bij de meeste supermarkten.

flav drops

3. ‘Flav drops’ van Myprotein

Hier geef ik de schuld aan Femke, die als echte zoetstofvreter door het leven gaat. Op kantoor zag ik haar menig keer voorbij komen met haar zogenaamde ‘Flav drops’, een beetje hetzelfde idee als de ‘Smart drops’, maar dan smaken als vanille, chocola, mocca, toffee, etc. En lékker dat het rook! Nu, wanneer mijn chocola/koek-cravings nog niet gestopt zijn na een goed stuk chocolade, beloon ik mezelf met een kopje koffie inclusief een paar zero kcal drupjes flav-drops. Geeft niet alleen een heerlijke smaak, ook een heerlijke geur! Perfect voor die zoete cravings, waar bij vrouwen nogal eens last van hebben. Oh, in de havermout smaakt het trouwens ook prima. Jum! Hier te koop.

Smart protein

4. ‘Smart Protein‘ (Frappuchino)

Ja, hier ben ik al zolang ik me kan herinneren fan van, de naam heb je dan waarschijnlijk ook al wel eens horen vallen op mijn blog. Smart Protein Powder is eigenlijk gewoon een eiwitpoeder als alle andere, met het énige verschil dat deze slechts 85 kcal bevat. Ideaal, want op die manier krijg je toch een verzadigd gevoel zonder al je kcal van de dag te hebben verspilt. Wil je helemaal een sensationele smaaksensatie beleven? Maak dan een ‘light Frappuchino’! In de VLOG van vorige week leg ik je precies uit hoé ik die maak. Zo easy, en vol dat je zit! Hier te koop.

Slim noodles

5. ‘Slim Noodles’

Ik benadruk het alvast even vóór ik op m’n kop krijg van je: bovenstaande Noodles zijn geen Noodles zoals je ze gewend bent. Dat het eruit ziet als Noodles betekent niet dat het ook direct zo smaakt, maar tóch ben ik fan. Één zakje Noodles bevat namelijk vrijwel geen calorieën (12 kcal per 100 gram en is volledig vrij van koolhydraten, vet en suiker.) De smaak is niet identiek, maar wel lekker. Inclusief sausje, wat kruiden en een lekker kippetje kan het er namelijk tóch voor zorgen dat je niet alleen een hele lekkere maaltijd hebt, maar ook laag in carbs en calorieën. Ze bestaan er ook in de vorm van rijst, spaghetti, fettucini & tagliatelle. Pasta di mama! Hier te koop.

Wat is jouw favoriet? Heb je nog low-kcal tips?

Liefs,

Lau