Hoewel het toerisme van Benidorm mij waarschijnlijk op mijn kop wil slaan bij het uitspreken van het volgende woord, staat Benidorm voor veel (zo niet alle?) Nederlanders toch gelijk aan Benidorm basterds. Laten we wel wezen: Ook ik dacht dat Benidorm dé plek was voor oudere, gepensioneerde mensen en er niet veel meer te beleven was dan de lokale bingo en het huren van scootmobiels. Toch besloot ik mijn vooroordelen opzij te zetten en het vliegtuig naar Alicante te pakken voor een persreis georganiseerd door VisitBenidorm, samen met 5 internationale andere bloggers. Wat bleek? 5 dagen vol sport, natuur, tapas (en een beetje Benidorm basterds, ok ;-)).

Van de 5 internationale bloggers kwamen er twee uit Duitsland, één uit Italië en twee uit Nederland. Wie er naast mij nog meer mee was? @DearGoodMorning natuurlijk! Wat zeg ik, dit reisje had ik aan mevrouw Lienke te danken. Soms tippen wij bloggers elkaar om gezellig samen te kunnen gaan. Blijft leuk!

Maar goed, terug naar mijn verhaal. Tijdens deze bijzondere 5 dagen in Benidorm zijn er 10 dingen die ik geleerd heb en in de blogpost van vandaag en morgen zal ik er iedere dag 5 met jullie delen. Wellicht kun je leren van mijn fouten ;-). Ben je er klaar voor?

  1. Alicante – Málaga heeft de slechtste verbinding ever

“Lekker”, dacht ik. “Ik zit al in Spanje, dus ik ben er zo!”. Had ik geweten dat ik 7 uur zou doen om van Málaga via Barcelona naar Alicante te vliegen, dan had ik wel gezegd dat ik vanaf Amsterdam zou vliegen. Toch zitten er ook voordelen aan lange stops tussen je vluchten. Zo at ik 3 broodjes Jamón Serrano, zette ik 5,000 stappen extra en had ik de tijd om heel het Instagram fan account van Kit Harrington af te struinen en te liken. Een productieve middag, al zeg ik het zelf.

  1. Neem je broodtrommel mee naar het ontbijtbuffet

Het hotel waar we verbleven kwam met een geweldig ontbijtbuffet waar we elke ochtend helemaal los konden gaan. Het had zelfs een dieet hoek! Meerdere keren betrapten we onze oudere maar oh zo veel slimmere mede-hotel gasten op het smeren van broodjes voor de lunch. Hup, zo het broodtrommeltje in! Is dat even mooi meegenomen. Nou dachten Lien en ik, dat kunnen wij ook. Met een beetje fantasie en vooral veel honger propten we 4 pannenkoeken in ik weet niet hoeveel servetjes voor later die ochtend. Hoe de pannenkoeken er na 3 uur opgepropt in een hete rugzak uitzagen? Als Spongebob in die aflevering waar hij op een onbewoond eiland boven water belandde. Google maar.

Not good.

  1. Probeer nooit stiekem weg te sneaken als je duikleraar niet kijkt

Op dag 2 mochten we iets doen waar ik al jaren van droom maar tegelijkertijd nachtmerries van krijg: duiken. Mijn eigen angsten overwinnen en de diepte in. Na een korte uitleg hesen we onszelf in onze duikpakjes, deden we onze gewichtsriemen om en duikelden we achterover de zee in. Op de één of andere manier vonden de charmante Spaanse instructores het een goed idee dat ik als eerste naar beneden ging. Dat dit waarschijnlijk kwam omdat ik de enige was die Spaans sprak (en zij geen Engels spraken), even terzijde. 3, 2, 1, GO!

Ik moet toegeven: Ik was behoorlijk trots op mezelf. In één keer, met kleine oor ontpoppende pauzes, wist ik mezelf naar beneden te krijgen zonder in paniek weer omhoog te schieten. Er ging een nieuwe wereld voor me open en ik had zelfs het idee sjans te hebben van een knappe vis. Toen na 30 minuten onder water mijn bril spontaan volliep, ik uit paniek mijn mond opende, water in mijn strot én neus kreeg, vond ik het wel weer genoeg geweest met de pret. Stiekem besloot ik – terwijl mijn instructeur één of ander raar octopusje aan het bewonderen was – steeds iets hoger te gaan zwemmen. Halverwege voelde ik helaas een hand op mijn rug die me zo, huppakee, weer naar beneden trok. Als een leraar die zijn leerling betrapt op spieken maakte hij een duikgebaar dat ik niet echt begreep. Betrapt.

  1. Kijk nooit om wanneer je een oudere met handoekje om voor een auto ziet staan

Op dag drie zaten we heerlijk Paella te eten bij het béste Paella restaurant van Benidorm. Terwijl ik aan het genieten was van één van mijn favoriete gerechten EVER hoor ik de reisleidster zeggen “Kijk wat een grappige zwembroek die meneer aanheeft!”. Als de stokstaartjes uit de film Madagascar kijken we spontaan met zijn allen naar links, nét op het moment dat meneer BB (Benidorm Basterd) besluit zijn broek naar beneden te trekken. Ik kan je vertellen dat mijn paella nog nooit zo raar heeft gesmaakt.

  1. Ga nooit fietsen op de boulevard met elektrische fiets AAN

Wie heeft er weleens een elektrische fiets geprobeerd? Dit is echt de beste uitvinding EVER! Ik dacht dat het iets sulligs was maar eigenlijk is het gewoon een scooter terwijl de buitenwereld denkt dat je hard aan het trappen bent. Allemaal leuk en aardig trouwens, tot je de boulevard over moet. Als een soort Mario Kart schoten we door de menigte waarbij we zo weinig mogelijk schade probeerde te veroorzaken. Oh en over bananen glijden kan dus ook makkelijk, net zoals bij mijn favoriete spelletje van vroeger.

Be prepared, morgen komt het tweede deel a.k.a. “Nóg 5 dingen die ik leerde tijdens mijn persreis in Benidorm” eraan.

Ben jij wel eens in Benidorm geweest? Wat waren jouw ervaringen?

Tot morgen!

Liefs,

Lau