Wanneer je me een beetje volgt is de #cleanmetlau challenge die ik deze week aan het houden ben je waarschijnlijk niet ontgaan. Wel gemist? Don´t worry: hier kun je lezen waarom ik het doe, hier wat ik onder ´clean´ eten versta en hier vind je een ´clean´ boodschappenlijstje.

Deze week heb ik mezelf niet alleen voorgenomen om zo gezond mogelijk te eten, maar ook om zo gevarieerd mogelijk mijn maaltijden te bereiden. En dat allemaal natuurlijk zo ´clean´ mogelijk! De volgende 5 avondmaaltijden zijn simpel, lekker én gezond. Laat je inspireren!

Captura de pantalla 2016-03-15 a las 18.00.32
1. Perfect pure pizza

Want everyone loves pizza, right? Bovenstaande pizza is niet alleen enorm lekker, maar ook heel voedend! Gebruik het liefst wraps zónder toevoegingen (het merk Fertilia heeft pure, biologische wraps) en bestrijk de pizza rijkelijk met tomatenpuree, Italiaanse kruiden en jouw favoriete groenten. Een paar minuten in de oven (blijf er even bij staan totdat je ziet dat de randjes donker worden: ze zijn zo klaar!) en genieten maar.

Captura de pantalla 2016-03-15 a las 17.54.05

2. Zalige zalm 

Wist je dat zalm (en visolie in het algemeen) énorm goed is voor onze gezondheid? Het heeft een regulerende werking op je hartritme en heeft een positief effect op onze bloedvaten. Door het in de oven te bereiden bespaar je onnodige extra vetten én wordt hij heerlijk zacht. Stop de zalm voor 25 minuten op zo´n 160 graden celsius in de oven terwijl je alvast de groente en aardappeltjes bereidt. Zout en peper als topping is vaak al genoeg om de zalm een geweldige smaak te geven!

Captura de pantalla 2016-03-15 a las 17.59.00

 3. Brilliante burrito´s

En daar zijn ze weer, onze biologische en pure wraps! Ook hier heb ik gebruik gemaakt van de ´clean´ verantwoorde wraps. Voel je vooral vrij om hier de volkoren versie uit de supermarkt te gebruiken, maar houd er dan wel rekening mee dat er onnodige toevoegingen inzitten. Kies voor een portie (extra) mager rundergehakt van de slager en snijd wat paprika, uitjes en tomaat fijn terwijl je het gehakt doorbakt. Serveer eventueel met wat home-made guacamole, en: voila!

Captura de pantalla 2016-03-15 a las 18.01.11

4. Super scrambled eggs

Gek op ei? Dan maakt dit receptje je al helemaal blij. Kluts 3 eieren met een scheutje ongezoete amandelmelk, zout en peper goed door elkaar. Snijd een tomaat in kleine stukjes. Roerbak vervolgens de eieren lekker door totdat ze een beetje bruin worden. Voeg ongeveer 3 minuten voor tijd 100 gram witte bonen en de in stukjes gesneden tomaat erdoorheen. Speel eventueel met wat kruiden.. En klaar is kees!

Captura de pantalla 2016-03-15 a las 17.57.30

5. Lekkere linzen salade

Deze salade combi is één van mijn favorieten, die ik nog steeds geregeld namaak in eigen huis. Het idee komt van een restaurantje in Spanje, waar ik een heerlijke salade combi voorgeschoteld kreeg. Het idee is simpel, maar indrukwekkend: neem een krop sla en snijd de gewenste hoeveelheid af, bak zo´n 100 gram kipfilet lekker mals, voeg 200 gram gekookte linzen toe, een hand vol pijnboompitten, een hand vol cranberries en een zelfgemaakte honing mosterd saus. You will love it!

Don´t forget: al mijn posts tag ik deze week met #cleanmetlau- en ik zou het héél tof vinden als jij jouw ervaringen ook met mij deelt door de hashtag te gebruiken. Ik zal heel de week actief reageren op de hashtag. Gezellig!

Hoe gaat de challenge bij jou? Wat is jouw favoriete avondmaaltijd op het moment?

Liefs,

Lau