Havermout is awesome. Punt uit. Ik eet nu al zo´n 5 jaar lang elke week wel een paar keer een warm havermoutje, zelfs in Spanje, zélfs in de zomer. En ik raak er gewoon niét op uitgekeken! Logisch ook, je kunt er alle kanten mee op. De laatste tijd ben ik weer aan het experimenteren geweest en op het moment zijn er drie havermoutjes waar ik helemaal gek van ben. Kijk je gezellig mee?

Cashew dream

Ok, deze combinatie heb ik vorige week uitgevonden, na een Alpro event. Ik wist überhaupt niet dat er cashewmelk bestond! Omdat ik reuze benieuwd was naar de smaak ben ik meteen gaan experimenteren en bovenstaande combinatie heeft mijn hart gestolen. Wat heb je nodig?

 • 50 gr havermout
 • 250 à 300 ml cashew melk (je kunt natuurlijk ook andere melksoorten gebruiken)
 • Een handjevol druiven
 • Twee eetlepels rozijnen
 • Twee eetlepels cacao nibs
 • Een theelepeltje honing

Breng de havermout met cashewmelk aan de kook. Blijf er bij staan en vooral goed roeren, het is niet de bedoeling dat het aankoekt. Snijd in de tussentijd de druiven door midden. Terwijl het papje op een lage stand pruttelt, voeg je de druiven, rozijnen, cacao nibs en honing hier aan toe. Als je net zo een Instagram-freak als ik bent is het leuk wat over te houden voor de decoratie. Zodra de havermout de gewenste structuur heeft aangenomen haal je het van het vuur af en kun je genieten!

24hr breakfast

Ideaal voor de sportievelingen onder ons. Kan jij wel wat extra eiwitten gebruiken? Dan is het helemaal niet zo´n slecht idee om wat eiwitpoeder aan je ontbijtje toe te voegen! Dit is op het moment Antonio´s favoriete combinatie, die hij de afgelopen 2 weken élke dag heeft gegeten. Een aanrader dus!

 • 50 gr havermout
 • 250 à 300 ml water
 • Een scoop (30gr) 24h protein vanille (Of een andere smaak!)
 • Een halve banaan
 • Twee eetlepels muesli
 • Twee eetlepels gedroogde appel

Breng de havermout met het eiwitpoeder en water aan de kook. Je kunt ook eventueel melk gebruiken, maar ik vind persoonlijk het dan te vullend worden. Blijf er bij staan en vooral goed roeren, het is niet de bedoeling dat het aankoekt. Snijd in de tussentijd de banaan door midden. Terwijl het papje op een lage stand pruttelt, voeg je de halve banaan, muesli en gedroogde appel hier aan toe. Als je net zo een Instagram-freak als ik bent is het leuk wat over te houden voor de decoratie. Zodra de havermout de gewenste structuur heeft aangenomen haal je het van het vuur af en kun je genieten!

Classic Cinnamon

Last but not least, een klassiekertje. De combinatie van appel en kaneel doet het altijd gewoon heel goed! Om er een nieuwe twist aan te geven heb ik in plaats van gewone melk unsweeted en unroasted almondmelk gebruikt. Ook hiervan wist ik überhaupt het bestaan niet af, maar het is ongelooflijk lekker. Een aanrader als je net zo´n marsepeinfreak bent als ik, daar doet het me namelijk aan denken. De smaak van amandelen komt veel meer naar voren nu ze niet geroosterd zijn. Heerlijk!

Breng de havermout de amandelmelk aan de kook. Blijf er bij staan en vooral goed roeren, het is niet de bedoeling dat het aankoekt. Snijd in de tussentijd de appel in kleine blokjes. Ik snijd daarnaast altijd twee of drie plakjes af voor de decoratie. Terwijl het papje op een lage stand pruttelt, voeg je de appel, muesli en kaneel hier aan toe. Zodra de havermout de gewenste structuur heeft aangenomen haal je het van het vuur af en kun je genieten!

Welke combinatie lijkt jouw het lekkerst? Heb je zelf nog een lekkere, geheime combinatie? Sharing is caring!

Liefs,

Lau