Soms heb je gewoon even een extra zetje nodig. Zo’n duwtje in de rug als je motivatie nergens te bekennen is. Hoewel ik met heel mijn  hart van hardlopen houd, haat ik het soms met heel mijn brein. Zo jammer, want al dat piekeren en uitstellen is nergens voor nodig. Was jij van plan om te gaan hardlopen vandaag? Of om een bezoekje aan de sportschool te brengen? En overwoog je ook heel even om gewoon lekker te blijven zitten en in de tuin te ploffen, genieten van het mooie weer? In het geval dat jij nu ook zo vermoeid achter je schermpje zit, wachtend op een signaal.. Hier is het. Na het lezen van de volgende 10 redenen moet je eigenlijk al gelijk met je ass outside staan. Geen smoesjes meer! De reden dat jij vandaag moet gaan hardlopen is namelijk..

1. Omdat je je super-duper awesome zult voelen na afloop van je run of workout.

2. En om diezelfde reden je verschrikkelijk lamlendig zult voelen als je niet gaat.

3. Stel dat je van 7 uur s’ ochtends tot 11 uur s’ avonds wakker bent. Een half uurtje sporten is dan maar 3.125% van je dag!

4. Je pakt gelijk wat mee van het heerlijke zomerse zonnetje: sporten én tanning! Multi-tasking, zijn wij vrouwen goed in.

5. Je hebt weer een reden om een stoere sport-selfie op Instagram te gooien. Of nouja, gezien deze hitte (tomatenhoofd overspoeld met 10 liter zweet.. Am I the only one?) is een voeten-selfie ook prima. Puh, dat heb je toch maar weer mooi gedaan!

6. Het feit dat je na je run jezelf kunt belonen op die extra grote gezonde maaltijd..

7. Of juist die niet zo gezonde maaltijd. Ik bedoel, je hebt gerend, dan verdien je die McKroket en 9 kipnuggets toch?

8. Deze run is wéér een stap dichterbij je uiteindelijke doel. Stel je run uit, dan stel je ook je goals uit. En wij zijn ongeduldig!

9. Omdat sporten het stofje endorfine aanmaakt. En van Endorfine worden wij blij. Heel blij.

10. Omdat, in the end, het gaat om het vinden van je eigen motivatie. De truth is, jij hebt deze bovenstaande redenen helemaal niet nodig. Jij kan dit en je weet dat je het in je hebt. Zet daarom je excuses aan de kant en ga ervoor. Wat heb je liever: een dag lang piekeren of een half uurtje bikkelen? En remember, ‘Oh, I really regret that workout‘.. Said no one ever ;-).

En nu hup, gaan met die banaan!

Ben jij al wezen hardlopen vandaag?

Liefs,

Lau

Dit vind je misschien ook wel interessant: