Op Instagram stuitte ik gisteren op een post van Leonie (bekend van Wateenstudentjesavondseet!) waar ik zo om moest lachen dat ik besloot zelf mee te doen. Leonie vond het namelijk tijd voor een nieuwe blogtag en bedacht de 10-foodconfessions tag. Vandaag nemen we een kijkje in mijn (misschien wat vreemde) eetgewoonten en vertel ik jullie de naakte waardheid. Heb jij ook een blog? Doe dan vooral lekker mee!  Waar het op neerkomt: vertel je 10 confessions die met eten te maken hebben!

1. Ik lik altijd de restjes op, of dat nou direct met mijn tong of via mijn vinger is. Mijn bord, lepel, mes, vork. Hele slechte gewoonte, ik moet me dan ook inhouden dit niet in een restaurant te doen. Van een lege pot pindakaas tot het dekseltje van een bakje kwark. Het mooiste nog van dat alles? De ‘restjes’ smaken me vaak nog het beste ook!

2. Ik ben gek op cottage cheese, zó gek op cottage cheese dat ik geregeld (lees: elke dag) twee bakjes van 200 gram achter elkaar uitlepel. Dit zorgt dan ook vaak genoeg voor afkeurende blikken vol onbegrip. ‘Vind je dat écht lekker?’. ‘JA!’.

3. Ik smokkel met havermout. Omdat ik alles invoer in mijn Personal Body Plan app weeg ik vaak af wat ik weeg. 60 gram havermout vul ik dan ook elke dag weer netjes in het programma in. Maar wat mijn Personal Body Plan app niet weet is die 4 of 5 gram extra die ik ‘perongeluk’ uitschiet. Die hou ik lekker geheim en iets iets tussen de havermout en mij. Tsja, je bent een badass of je bent het niet.

4. Ik ben verslaafd aan Cola Zero. Elke dag drink ik minimaal één of twee blikjes. Op avondjes uit worden dit er al gauw een stuk of 5/6. Of ik me bewust ben van alle troep die zo’n blikkie bevat? Maar al te goed. Gossie, wat zal het borrelen van binnen.

5. Pistache & kokos zijn mijn favoriete ijssmaken. Ik zal dan ook áltijd deze combinatie kiezen. Is er één van de twee niet? Dan ga ik voor de cookie & cream als tweede optie, maar met pijn in mijn hart.

6. Ik ben allergisch voor ananas en vergeet dit regelmatig. Vooral wanneer ik ananas op een lege maat eet lig ik nog geen 30 minuten later met verschrikkelijke maagkrampen over de grond te rollen. Zo lullig, want ik ben er gék op! Gelukkig is dit vaak na een uurtje weer over.  Eens in de zoveel tijd neem ik dan ook gewoon een bakje ananas, dan maar even doorbijten.

7. Mijn twee favoriete maaltijden zijn -toegegeven- gerechten bedacht niet door mij, maar door niemand minder dan Maggi. Op nummer één staat al jaren het Hollands pannetje met sperzieboontjes en hamlapjes in jachtsaus, waarbij ik de hamlapjes vervang door kipfilet en het serveer met aardappelpuree. Nummer twee? De Hollandse groenteschotel met kip in tomatensaus. Geloof me. Iets lekkerders bestaat er niet.

8. Ik word altijd wakker met honger. Maakt niet uit of ik die avond ervoor een 8-gangen diner heb gehad, ‘s ochtends sterf ik van de honger. Ook ‘s nachts is dit het geval. Gevolg: een retourtje naar de koelkast om 4 uur ‘s nachts. Dat, of ik kan die paar uurtjes slaap die ik nog tegoed heb wel vergeten.

9. Ik houd niet van sapjes en/of smoothies. Je zult mij er dan ook niet zo snel met één zien. Niet omdat ik het niet lekker vind overigens, maar eerder omdat ik het zonde vind. Waarom calorieën drinken als je er ook op kunt kauwen?

10. En dan als laatste: food is always on my mind. Serieus. Wanneer ik mijn ogen sluit kijk ik alweer uit naar mijn ontbijtje. Heb ik de laatste hap van mijn havermout nog niet naar binnen, dan denk ik al aan mijn lekkere lunch. Tijdens het middagmaaltje bedenk ik wat ik die avond nou weer zal gaan maken en tussen alle gedachten door ben ik aan het genieten van de lekkerste snacks.

Nou ben ik héél benieuwd wat jouw 10 #foodconfessions zijn. Heb je geen blog? Laat het me dan weten in een reactie onder dit artikel!

P.S. Zijn de meloenen op de foto niet té cute? Ik vond ze in een klein winkeltje hier in Spanje!

Dus.. Wat zijn JOUW #foodconfessions?

Liefs,

Lau

 

Dit vind je misschien ook wel interessant: