Een nieuwe week, een nieuwe diary! Als ik mijn dagboek van vandaag met die van vorige week vergelijk lijkt er zowat een heel seizoen tussen te zitten. Heb ik vorige week zaterdag echt nog zo lekker in het zonnetje gezeten? Met alle regen, onweer, gebroken paraplu’s, chagrijnige collega’s, verkouden neuzen en winterdepressies op de loer lijkt het bijna onwerkelijk. Als Nederlander zou je verwachten dat ik nu zo langzamerhand wel een beetje gewend ben geraakt aan de spontane temperatuurwisselingen in ons kikkerlandje. Het tegenovergestelde is echter waar. Daarom blik ik op deze regenachtige herfstavond maar al te graag even terug op onze laatste ‘nazomer’ dagen afgelopen week. Kijk je mee?

1Maandag ochtend: de dag dat ik thuis werk aan mijn website en studie. Ik werd wakker met een lekker gevoel, waarschijnlijk nog een lichte runner’s-high van de Ajax Foundation Run die dag ervoor. Met die runner’s-high kwam echter ook gelijk wat lichte spierpijn in de beentjes. Nee, vandaag stond er qua beweging lekker niets op de planning. Ik bereidde een appel-druiven havermoutje en dook de boeken in. Die middag maakte ik voor het eerst gebruik van de Body & Fit salade shaker. Er zit een apart bakje bij waar je je dressing in kunt bewaren, inclusief matchende roze vork. Leuk!
2
Dinsdag begon met een rijles om 8 uur ‘s morgens (ik ben hier nu, door mijn reisje naar Spanje,  al zó lang mee bezig- volgende maand mag ik eindelijk afrijden!) en nam ik bij thuiskomst een tweede ontbijtje. Wonderbaarlijk genoeg had ik géén trek in havermout. WAT? Ik maakte een ouderwets lekkere tosti met ham en kaas, een bakje druiven en herfst-thee van Pickwick. Zo’n lekker smaakje! Na mijn ontbijt had ik een afspraak in Amsterdam waarna ik eind van de middag weer thuis kwam. Bij thuiskomst voelde ik me enorm stijf, nog steeds van de wedstrijd die zondag, en besloot voor een relaxt loopje te gaan. Tijdens het hardlopen kreeg ik de smaak te pakken en resulteerde het in een fijn, kort maar stevig rondje. Die avond viel ik als een blok in slaap. 3Woensdag, de dag dat mijn moeder vrij is, staat normaal altijd van half 7 ‘s ochtends tot het avondeten volgepland. Jammer, want zo kunnen we nooit wat met elkaar ondernemen. Omdat er deze week geen lessen waren kon ik echter lekker genieten van een dagje met mams. Ik begon de dag met een roze (rode bietenpoeder) ontbijtje en ging vervolgens wandelend samen met mijn moeder naar het winkelcentrum. Een volle boodschappentas (heerlijk, al die groentes en fruit!) en een frisse neus verder, maakte ik bij thuiskomst rijst met bruine bonen voor de lunch. Toen ik als peuter op de crèche zat aten we dit vaak als lunch, sindsdien behoort het tot één van mijn lievelingsmaaltijden. Zo simpel: volkorenrijst met bruine bonen. That’s all!

3-2Omdat die middag de zon volop aan het schijnen was besloten we er nog even op uit te gaan en buiten op een terrasje van het weer te genieten. Dit verwacht je toch niet in oktober!? Die avond stond er een buikspierkwartier gepland en plaatste ik een ‘progress selfie’ op Instagram. Erg fout, ik weet het zelf ook, maar soms mag je best even trots zijn op waar je gekomen bent, toch? Ik ben nu in een paar maanden tijd 5 kilo aangekomen (ja, mijn doel is, als spriet, om aan te komen) en heb hierbij een hoop spieren gekweekt. Deze week komt daar nog een artikeltje over online voor #fitgirlcode, die vervolgens ook hier gedeeld zal worden :-).

4Het was inmiddels alweer donderdag! Een lekker ontbijtje en een shake verder trok ik mijn Adidas Energy Boost aan en vertrok ik, op de fiets, naar de sportschool. Eenmaal daar aangekomen begon ik aan 45 minuten arm  en schouders, gevolgd door een 20 minuten ‘core-workout’. Na afloop stond er een 30 minuten run gepland als voorbereiding op de halve marathon. De loopband in de sportschool zag er zo vermoeiend uit dat ik direct besloot mijn spullen in mijn kluis te laten en rondom de sportschool een rondje zou gaan rennen. Super verfrissend na zo’n krachttraining en bovendien leuk om eens in een andere buurt te rennen. Ik raad het iedereen aan! Na afloop plaatste ik het review van de Adidas Energy Boost 2.0 online.
4-2De donderdag was nog (lang) niet voorbij: die avond zou ik namelijk langsgaan bij mijn studievriendinnen voor een lekker hapje en drankje. Uren later, toastjes kipkerrie, 6 diepvries pizza’s en 8 (!) flessen wijn later belandde ik donderdag op vrijdagnacht in mijn warme bedje. Ik kan me niet herinneren dat ik ook maar even wakker heb gelegen. Haha.
5

Vrijdag deelde ik het receptje met jullie dat ik al heel de week met moeite voor mezelf hield: de cranberry appelmoes cake! Deze cake is zo lekker, gezond en makkelijk te bereiden dat hij inmiddels -en dat in een week tijd- al 4 keer bereid is. Hij is zo gemaakt- maar ook zo weer op. Helaas. Die middag deed ik even rustig aan, nog wat moe van die nacht ervoor, en bladerde ik lekker de nieuwe Cosmopolitan en Women’s Health door. Ik plande die avond thuis te blijven, maar werd last-minute toch weer overgehaald om even bij mijn vriendinnen over de vloer te komen. De één had een hele tapastafel aan hapjes gemaakt (en dat na het avondeten!) en de ander was langs starbucks geweest voor gebak. De peanut butter brownie chocolate fudge is het lekkerste wat ik OOIT gegeten heb. Seriously. Dit is nou échte foodporn (dat één zo’n blokje 500 calorieën bevat is dan ook zo gek nog niet ;-)).
6Zaterdag maar weer even een gezonde start na al dat gevreet de afgelopen dagen: ik bereidde een worteltaart havermoutje. Lekker! Het vreetfestijn ging echter een uur later weer van start toen ik bij de Albert Heijn Tony’s Chocolonely in de aanbieding vond, en dan ook nog eens de smaak ‘melk karamel zeezout’. Nomnomnom. Die middag ging ik langs de sporthallen Zuid om mijn startbewijs op te halen voor de Amsterdam halve marathon. Onderweg naar de Mizuno stand, waar mijn startbewijs klaarlag, kwam ik niemand minder dan de enige echte Lornah Kiplagat (Wereld kampioen 5K, 10M, 2e Halve marathon) tegen! Ik kijk enorm tegen haar op en kon dan ook niet zonder een foto de hallen weer verlaten.
6-2De zaterdag was nog niet over, want die middag besloot ik bij mijn zusje haar voetbalwedstrijd in Zaandam te gaan kijken. Kijk haar gaan! Tijdens de wedstrijd profiteerde ik van het lekkere warme zonnetje en dook ik ook nog snel even de kantine in voor een kop thee. Toen ik na alle drukte eenmaal thuis kwam namen de zenuwen voor de volgende dag enorm toe. Waar was ik in godsnaam aan begonnen? Om de zenuwen iets te onderdrukken probeerde ik me te focussen op een reuze bord spaghetti, de perfecte voorbereiding op de halve marathon die zondag.7Zondag. Race-day. Oh mijn god. Ik kan eerlijk waar zeggen dat dit mijn mooiste hardloopervaring tot nu toe is. De sfeer, de culturen, de mensen, de afstand, het zweet, de pijn, de endorfine, de euforie… En zo kan ik nog wel even doorgaan. Het feit dat mijn familie langs de zijlijn stond om mij te supporten maakte het nog eens een extra fijne ervaring. Het hele verslag lees je hier terug.

Heb jij ook een fijne week gehad? Was je ook in Amsterdam te vinden met de marathon zondag?

Volg Runninglau ook via Twitter, BloglovinTumblrInstagram en Facebook of schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief!

Liefs,

Lau